Как найти «свой» кофе

размещено в: Блог | 0

Среди начинающих любителей кофе наблюдается своеобразная закономерность. Клиент заказывает на пробу 100 грамм одного сорта кофе. Проходит неделя и этот же покупатель просит порекомендовать для дегустации 100 грамм другого сорта. На третий раз сообщает, что не заметил большой разницы между первыми двумя и просит третий вариант. … Читать далее

Як зробити професійну дегустацію кави

размещено в: Блог | 0

Спочатку кава грубого помелу засипається в стакан, з розрахунку 10 г на 180 мл. На цій стадії капінга оцінюється аромат меленої кави — fragrance. Потім стакан струшується, підноситься близько до носа, вдихається аромат. Далі круговими рухами в стакан заливається гаряча вода з температурою 92-96 градусів. На поверхні склянки утворюється «шапка», що складається зі злиплих … Читать далее

Різновиди та сорти ефіопської кави, їх походження

размещено в: Блог | 0

В Ефіопії зростає більше 10 000 різновидів кави. Тривалий час їх називали загальним терміном «ефіопська спадщина» або «місцеві різновиди». Це пов’язано з тим, що різновиди не були класифіковані, оскільки багато з них до цих пір існують в природному вигляді. З чого почалась ефіопська кава Історія кави починається в Ефіопії. Саме там були … Читать далее