Графік збирання врожаю кави в Ефіопії

розміщено в: Блог | 0

Як визначити свіжість кави з Ефіопії В Ефіопії каву починають збирати у жовтні й закінчують наприкінці січня. Тобто у поточному році кава вважається найсвіжішою, якщо зібрана торік. Ефіопська кава на якісних складах може зберігатись до трьох років. Після обсмаження, смакові властивості кави зберігаються до 2-х місяців. Що стосується терміна … Читати далі

Як збалансувати  присмак гіркоти й кислинки  у каві

розміщено в: Блог | 0

Сприймання гіркого і кислого відчувається по різному, в залежності від чутливості смакових рецепторів. Якщо вам не вистачає гіркуватості, зробіть більш щільне подрібнення кави. Щоб посилити кислинку, потрібно кави взяти трохи більше, а подрібнення зробити менш сильне — більш схоже на кам’яну сіль. Експериментуйте та підбирайте власний рецепт. Смачного.

Як вибрати турку

розміщено в: Блог | 0

Не буду робити перелік наявних варіантів турки. Коротеньку розкажу яку вибрати. Турка повинна бути з міді, суцільновальцьованою, завтовшки 1-1,5 мм, без зварних швів, з середини вкрита харчовим оловом або сріблом. Отвір повинен бути менше дна приблизно на 20%. За об’ємом, треба обирати турку на одну порцію, а це 110-120 мл. … Читати далі

Турецька кава — якість і ціна

розміщено в: Блог | 0

На пострадянському просторі живе легенда, що джезва це турецький винахід, тому лише турки вміють готувати найсмачнішу турецьку каву. На ютубі багато відеороликів, де з непохитною впевненістю показують як треба варити каву. Здається кому як не туркам довіряти у такій справі. Але не все так просто. Наприклад, існує національна страва — український борщ. … Читати далі