Гейзер Мока — як швидко зварити домашню італійську каву

розміщено в: Рецепти | 0

Мока – нюанси італійського домашнього рецепта заварювання кави

В 1933 році італієць Альфонсо Біалетті оформив патент на виготовлення пристрою для заварювання кави під назвою «Мока експрес». Італійці вважають, що саме Мока є швидким домашнім рецептом заварювання кави. Вони розуміють, що на побутовій кавомашині зробити повноцінний еспресо неможливо.

Так само як у двох господарок за однаковим рецептом виходить різний борщ, неможливо повністю відтворити всі нюанси рецепту. Але існують базові правила і принципові моменти.

Кавові зерна свіжого обсмаження потрібно змелювати перед приготуванням, рівномірно і не дуже дрібно. Приблизно, як виглядає цукор-пісок або кам’яна сіль. Помел не потрібно пресувати — залишаємо рихлим. Після закипання води, верхня місткість починає швидко заповнюватись кавою. Ще до того, як останні краплі витечуть, треба припинити нагрівання моки. Залишки напою повинні витікати за інерцією. Тоді не відбудеться надлишкова екстракція яка надає дуже гіркий присмак. Вирішуйте самі, додавати цукор в чашки чи ні. Але майте на увазі, якщо без цукру ваш напій неможливо пити, то скоріш за все ви не отримали правильний результат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *