Як вибирати млинок для кави

размещено в: Блог | 0

Для приготування смачної кави потрібен якісний млинок з жорнами, відстань між якими плавно регулюється. За рахунок розміру подрібнення зерна налаштовуються смакові властивості кави. Решту конструкцій залишаємо без уваги і не будемо витрачати час на ознайомлення з причинами їх недосконалості. На малюнку все видно — помел роторного млинка, ліворуч, нерівномірний.

Жорна бувають двох типів — конусоподібні і плоскі.

Рухомі і нерухомі частини жорен повинні бути зроблені так, щоб щілина між ними завжди залишалась рівномірною по всьому колу при будь яких налаштуваннях.

Дешеві ручні кавомолки мають той недолік, що при збільшенні щілини між жорнами, відстань між ними стає нерівномірною. Придивіться, на фото нижче видно, щоб збільшити розмір помелу, необхідно відкрутити гайку чорного кольору. Щілина на верхній частині жорен набагато більша, ніж знизу. Під час обертання, рухома частина буде бовтатись як язичок в куполі дзвоника. Помел буде поганий.

У якісної кавомолки проміжок між жорнами буде завжди залишатись рівномірним незалежно від налаштувань, що забезпечить якісне подрібнення кавових зерен.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *