Як приготувати каву в чашці

размещено в: Рецепти | 0

На випадок, коли немає достатньо часу для приготування улюбленого напою, використовуйте рецепт заварювання кави у чашці. Доречі, існує думка, що це спрощений рецепт, за яким неможливо отримати повноцінного делікатесу. Зараз ми спростуємо це уявлення.

В цій омані перебувають люди, які раніше намагалися приготувати напій з меленої кави придбаної у супермаркеті. Заздебільше, мелена кава з магазину розрахована для еспресо. Такий помел занадто дрібний для заварювання у чашці. Через надмірну екстракцію смак виходить гірким. Крім того, лише свіжообсмажена кава має багаті смакові характеристики.

Таким чином, для приготування смачної кави у чашці, потрібно дотримуватись пропорції. 1 частина кави до 13-15 частин води. Наприклад, 10 грам кави на 130-150 мл води. Помел повинен бути не дрібніше ніж цукор пісок.

Відміряти кількість кави за допомогою чайної ложки складно — помилки будуть суттєві. Краще мати для цього мірну ложку. Зважте один раз кількість кави, що до неї входить, і у подальшому користуйтесь тільки нею.

Вода з крану має надмірну кількість розчинених речовин і для кави не підходить. Мінералізація повинна бути не більше ніж 150 мг на літр. Підходить бутильована, що зазвичай замовляють до офісів. «Моршинська» — гарний варіант, або щось схоже.

Вода з офісних кулерів вже має потрібну температуру — не вищу за 95 градусів. Якщо кип’ятити у чайнику, то після вимкнення, приблизно через 5 хвилин, вже можна заливати приготований помел. Щоб не відбулось переекстракції, через 4 хвилини потрібно за допомогою ложки зняти верхній шар з часток, які не потонули. Через 9-10 хвилин кава охолоне і буде готовою.

Велике значення має рівномірність помелу. Отримати його можливо за допомогою електричного або ручного млинка з металевими чи керамічними жорнами. Роторні мелють гірше. Більш-менш рівномірно виходить лише найдрібніший варіант, при використанні якого кава буде мати багато гірчинки.

На перший погляд, здається, виконати всі умови складно. Але майте на увазі, що кава дуже складний продукт. Через це вона і містить стільки смакових відтінків. Щоб їх відчути, треба докласти трохи зусиль.