Як приготувати каву в чашці

размещено в: Поради | 0

На випадок, коли немає достатньо часу для приготування улюбленого напою, використовуйте рецепт заварювання кави у чашці. Доречі, існує думка, що це спрощений рецепт, за яким неможливо отримати повноцінного делікатесу. Зараз ми спростуємо це уявлення.

В цій омані перебувають люди, які раніше намагалися приготувати напій з меленої кави придбаної у супермаркеті. Заздебільше, мелена кава з магазину розрахована для еспресо. Такий помел занадто дрібний для заварювання у чашці. Через надмірну екстракцію смак виходить гірким. Крім того, лише свіжообсмажена кава має багаті смакові характеристики.

Таким чином, для приготування смачної кави у чашці, потрібно дотримуватись пропорції. 1 частина кави до 13-15 частин води. Наприклад, 10 грам кави на 130-150 мл води. Помел повинен бути не дрібніше ніж цукор пісок.

Відміряти кількість кави за допомогою чайної ложки складно — помилки будуть суттєві. Краще мати для цього мірну ложку. Зважте один раз кількість кави, що до неї входить, і у подальшому користуйтесь тільки нею.

Вода з крану має надмірну кількість розчинених речовин і для кави не підходить. Мінералізація повинна бути не більше ніж 150 мг на літр. Підходить бутильована, що зазвичай замовляють до офісів. «Моршинська» — дуже гарний варіант, або щось схоже.

Вода з офісних кулерів вже має потрібну температуру — не вищу за 95 градусів. Якщо кип’ятити у чайнику, то після вимкнення, приблизно через 5 хвилин, вже можна заливати приготований помел. Щоб не відбулось переекстракції, через 4 хвилини потрібно за допомогою ложки зняти верхній шар з часток, які не потонули. Через 9-10 хвилин кава охолоне і буде готовою.

Велике значення має рівномірність помелу. Отримати його можливо лише за допомогою електричного або ручного млинка з металевими чи керамічними жорнами. Роторні мелють нерівномірно — для коштовної кави категорично не підходять.

На перший погляд, здається, виконати всі умови складно. Але майте на увазі, що кава дуже складний продукт. Через це вона і містить стільки смакових відтінків. Щоб їх відчути, треба докласти трохи зусиль.